Aleksi Seppänen

Aleksi löysi tiensä kilpatanssin maailmaan olleessaan kolmannella luokalla. Laji löytyi hieman sattumalta, sillä eräänä viikonloppuna Aleksi oli alun perin menossa telinevoimisteluharjoituksiin, mitkä olikin peruttu samassa paikassa järjestettyjen kilpatanssikisojen vuoksi. He päättivät äidin kanssa jäädä katsomaan kisoja ja jollakin tapaa kaikki lajissa lumosi välittömästi niin, että Aleksi halusi itsekin päästä kokeilemaan. Aloitettuaan tanssin Asko ja Salme Raukovaaran ohjauksessa oma pari löytyi nopeasti ja vain puolivuotta myöhemmin he jo kilpailivat ensimmäisen kerran. Aleksi tanssi kymppitanssia aina ylioppilaskirjoutuksiin asti, mutta lopulta tanssiessaan Sanna-Maria Räisäsen kanssa päätyivät he yhdessä keskittyä ainoastaan vakiotansseihin. Kilpauran ammattilaisissa Aleksi päätti vuonna 2010.

Aleksi on suhtautunut harjoitteluun pienestä pitäen kunnianhimoisesti ja tavoitteellisesti. Oman ahkeran harjoittelun ohella hän seurasi silmä kovana aikansa lajin huippuja ja osasi esimerkiksi Jukan ja Sirpan koreografiat ulkoa, sillä niin moneen kertaan jokainen heidän kisansa oli videolta katsottu. Omat tavoitteet olivat tietysti korkealla ja silmissä siinsi jo seuraavat päämäärät onnistumisten jälkeen, jolloin yksittäisiä voittoja ei Aleksi kisauran aikana ehtinyt pysähtyä ajattelemaan. Myöhemmin saavutusten merkitys on kokonaiskuvassa tietysti kasvanut ja muistoista päällimmäisiksi ovat jääneet onnistumiset kansainvälisesti vuoden 1994 juniori Blackpoolissa ja vuonna 1998 U21 Blackpoolissa saavutettu kolmas sija, sekä EM-kisojen semifinaalipaikat 1998, 2000 ja 2001. Erityisesti EM-kisojen 7. sija kotikisoissa Espoossa 2001 on jäänyt lähtemättömästi mieleen. Lisäksi upeita muistoja ovat toki olleet kaikki kymmenen SM-kisavoittoa, joita Aleksi on onnistunut saamaan jokaisesta ikäsarjasta.

Vuosituhannen alkupuolella Aleksi halusi saada uraan uutta perspektiiviä tanssin ulkopuolelta ja suoritti Lahden kansanopiston teatterilinjan. Sittemmin hänet on voinut nähdä monen kotimaisen teatterin lavalla lukuisissa eri musikaaleissa. Työskennellessään Helsingin Kaupunginteatterissa kiinnostui Aleksi nykyisestä toisesta ammatistaan osteopatiasta. Vuonna 2012 kiireinen syksy Viulunsoittaja katolla -esityksien parissa ja uusi lajirakkaus triathloniin aiheuttivat ylirasitustilan, mihin Aleksi sai arvokasta apua teatterin osteopaateilta. Nähtyään itse miten paljon hoitomuoto saattoi auttaa ja saatuaan sopivasti kannustusta läheisiltä uudelle uralle, päätti Aleksi lähteä opiskelemaan osteopatiaa syksyllä 2014. Tällä hetkellä Aleksi keskittää ison osan työajastaan osteopatialle ja oma hoitohuone löytyy HSDS:n tiloista Kaapelilta. Ajan voi varata suoraan varauskalenterista www.aleksiseppanen.com.

Osteopatialla Aleksi hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti erilaisissa tilanteissa. Hoidon tavoitteena on tasapainottaa kehoa ja käynnistää prosessi, jolla se hoitaa itse itseään. Tulevaisuudessa hän haluaa opiskella hyvinvoinnista niin paljon lisää kuin suinkin mahdollista. Osteopatian rinnalla Aleksi toimii edelleen aktiivisesti tanssinopettajana, koreografina ja suurelle yleisölle hän on myös tuttu tähtiopettaja TTK:sta useammalta kaudelta. Vuosina 2005-2007 hän asui Hongkongissa ja keskittyi erityisesti opetustyöhön ja pedagogiikkaan. Opettajana Aleksi pyrkii aina aistimaan herkästi missä oppilas menee niin mielen kuin kehonkin puolesta ja mukauttamaan tarvittaessa itseään ohjaajana. Oma matka tanssijaksi on muovannut hänestä pedantin ja perusteista liikkeelle lähtevän opettajan. Oppilailtaan Aleksi odottaa tietynlaista periksiantamattomuutta, sillä hän uskoo hyvän perustekniikan kantavan pitkälle ja sen opiskelulle kannattaa antaa aikaa.

Vaikka telinevoimistelu sai väistyä kilpatanssin tieltä, niin on urheilu erilaisissa muodoissa aina ollut Aleksin sydäntä lähellä. Isän kanssa on pelattu paljon pallopelejä, ja triathlon on tarjonnut viime vuosina oman kilpatanssiuran jälkeen kaivattua haastetta yksilölajina. Baletti kiinnosti myös jo nuorempana, mutta tunneille Aleksi päätyi vasta yli kolmekymppisenä. Kunnianhimoisen opettajamme yksi esikuvista onkin lahjakas ja monipuolinen tanssija Mihail Baryšnikov. Urheilun rinnalla Aleksi nauttii vapaa-ajallaan mielellään taiteesta ja kulttuurista mahdollisimman monipuolisesti.

Aleksille on tärkeää ei niinkään se, miten paljon tehdään vaan, miten se tehdään. Hän haaveilee tietynlaisesta vapaudesta ja riippumattomuudesta, jonka ansiosta voisi tehdä kaiken haluamallaan pieteetillä ilman huolta huomisesta. Aleksi haluaa tehdä kaiken elämässä suoraan sydämestä ja valitsee mielellään työt missä se on mahdollista. Intohimon ja tekemisen ilon pitää olla mukana kaikessa mihin ikinä hän ryhtyykin.