Karri Rinne

Kehonhuoltomestarillamme Karrilla on yli parinkymmenen vuoden kokemus kilpatanssimaailmasta. Tanssiharrastuksen pariin hän löysi 9-vuotiaana ja huomattuaan pikkuhiljaa kehityksen myötä menestymisen mahdollisuudet, vei laji lopullisesti mennessään aina maajoukkueeseen asti. Vakiotanssit ovat Karrin erityisalaa ja taustasta onkin paljon hyötyä nykyisessä työssä fysioterapeuttina ja urheiluhierojana.

Ihmiskeho on aina kiinnostanut monipuolisesti liikkunutta Karria. Mäkelärinteen urheilulukiossa syttyi kiinnostus valmentamiseen ja urheilun parissa toimimiseen ihan ammattimielessä, ja armeijan jälkeen hän hakeutui urheiluhierojakouluun. Kaikki informaatio ruokki Karrin kiinnostusta vain entisestään hänen huomattuaan kuinka paljon opeista oli hyötyä omassa tanssissakin. Uteliaisuus ja halu löytää vastauksia kaikkiin kysymyksiin johdatti Karrin edelleen opiskelemaan fysioterapeutiksi. Sama uteliaisuus ja aito kiinnostus on saanut hänet kouluttautumaan vuosien saatossa lisää ja tarjonnut mahdollisuuksia työskennellä huipputason urheilijoiden parissa, parhaiden mahdollisten valmentajien kanssa yhteistyössä. Kilpatanssin ammattitutkinnon rinnalla eri lajien parissa toimiminen onkin tuonut Karrille monipuolista kokemusta urheilijoiden arjesta. Hän haluaa omalla toiminnallaan auttaa valmennettaviaan ja asiakkaitaan ennaltaehkäisemään vammoja ja luomaan vahvemman perustan omalle treenaamiselle.

HSDS:llä on joka viikko kahtena päivänä mahdollisuus päästä vahvistamaan omaa kehoaan positiivisen ja kannustavan Karrin johdolla. Keskiviikkoisin kilpatanssijoille tärkeitä lihaksia harjoitetaan pääosin kehon omaa painoa hyödyntäen. Välillä saatetaan keskittyä tiettyyn teemaan minkä avulla tanssia tuetaan mahdollisimman tehokkaasti. Torstain tunnilla keskitytään kattavasti koko kehon liikkuvuuteen ja siihen kuinka se voisi tanssiessa olla mahdollisimman vapaa. Tunnit sopivat kaikille ja jokainen voi itse määritellä millaisen treenin tunnista haluaa. Molempien tuntien tahti on rauhallinen ja samat liikkeet pysyvät ohjelmassa aina noin kuukauden ajan. Mukaan voi silti tulla koska vain, sillä liikkeet selitetään joka kerta, eikä niitä tarvitse osata etukäteen.

Karri toivoo, että jokainen oppisi tunnilla omasta kehostaan ja sen huoltamisesta jotain uutta ja "varastaisi" liikkeet aktiiviseen käyttöön myös tuntien ulkopuolelle. Parhaaseen lopputulokseen päästään, kun oppilas haluaa kuunnella kehoaan ja löytää tehokkaimmat keinot itsensä auttamiseen. Karri toivoo, että pystyy aktivoimaan oppilaitaan ja haluaa antaa parhaat mahdolliset työkalut jokaisen kotikäyttöön. Karrilta voi tilata myös yksilöllisen tanssia tukevan harjoitusohjelman ja ajan urheiluhierontaan. Karrin vastaanotto HSDS:llä on aina maanantaisin.

Monipuolisesti eri urheilu- ja taiteenlajeista kiinnostunut Karri kokee, että hänen tehtävänsä kilpatanssimaailmassa on toimintaa tukevaa. Hän haluaa auttaa tanssijoita lajin herkässä hienosäädössä, jotta kilpailijat voivat saavuttaa entistä parempia tuloksia omalla urallaan. Kilpatanssi on vaativa urheilumuoto ja samalla taiteenlaji, missä parin molempien osapuolien tulee olla huippuunsa viritettyjä niin fysiikaltaan kuin mieleltäänkin.

Vaikka oma aktiivinen kilpaura on Karrilla takana, niin liikkuu hän edelleen vapaa-ajallaan aktiivisesti ja seuraa eri lajien huippu-urheilijoiden harjoitusvideoita. Uteliaisuus ihmiskehoa ja anatomiaa kohtaan on kasvanut vuosien saatossa vain entisestään ja tavoitteena onkin kouluttautua lisää niin fysioterapian kuin tanssinkin saralla, sekä valmentaa mahdollisimman laajasti eri-ikäisiä urheilijoita. Tälläkin hetkellä Karri kehittää itseään aktiivisesti lukemalla erilaisia tutkimuksia ja kuuntelemalla podcasteja. Aika saa rauhassa näyttää mihin kaikkeen oma kiinnostus vielä johtaakaan.

Fysioterapia ja hieronta-aikojen varaus numerosta 0400858943