Helppo ja reipas startti syksyn tanssikauteen - Milla

27.08.2017

Usein olen palannut lomalta pitkin hampain takaisin arjen pyöritykseen. Syksyn pimeys ja arki vastuineen on tuntunut ahdistavalta auringon täyteisen ja vapaan kesälomakuukauden jälkeen. Usein elokuussa on käynnistelty ja haettu rytmiä viikko tolkulla. Harrastuksien pariin palaaminen on myös vaatinut orientoitumista ja aurinkoisina kesäiltoina on ollut vaikea löytää motivaatiota sisäliikuntaan. Tänä vuonna oli kuitenkin toisin, sillä Italiassa vietettyjen lomaviikkojen jälkeen palasin innosta puhkuen kaupunkiin. En malttanut odottaa pääsyä tanssitreenien pariin!

Reissusta paluun jälkeisenä aamuna herätyskello soi jo kuuden jälkeen, eikä suinkaan töihin menon merkiksi vaan Early Bird Bailatino tunnin vuoksi. Fillaroin kevein mielin Kaapelitehtaalle ja HSDS:n aulassa oli joukko iloisia tervehdyksiä odottamassa. Lomakuulumiset vaihtuivat Veeran ohjeistuksessa Cha Chan askeliin ja solkenaan valuvaan hikoiluun. Tykkään treenata aamusta, mutta tanssi heti herättyä on tuntunut vieraalta ajatukselta. Nyt muutaman kokeilukerran jälkeen täytyy kuitenkin todeta, että Early Bird -tunti on ihan paras herätys. Tanssi on bodypumputipum ryskettä huomattavasti lempeämpi tapa herätellä kehoa päivään ja torstaipäivä saa myös työaamuina ihan uutta potkua. Tämän tunnin ihana erikoisuus on se, että kaikki kynnelle kykenevät suuntaavat vielä kahvittelemaan Hima&Salin puolelle. Olisihan se mukavaa aamulla kääntää kylkeä vielä kerran, mutta voin luvata, että tätä aamun tunnelmaa ei kyllä kannata jättää väliin.

Treenien lähtiessä rivakasti käyntiin voitte uskoa, että odotin syksyn lukujärjestystä kuin kuuta nousevaa yhdessä treenikavereiden kanssa. Sanonta hyvää kannattaa odottaa päti tälläkin kertaa, sillä syksyn tuntitarjonnasta tuli aivan mahtava! Alleviivasin lukujärjestyksestä kaikki tunnit millä mielelläni kävisin ja lopputulos oli 15 viikkotuntia... Ja tässä en huomioinut niitä jotka menevät päällekkäin samaan aikaan lukujärjestyksessä, vaan ainoastaan ne joille vuorokauden tuntien puitteissa on aidosti mahdollista osallistua. Ihan niin montaa tuntia HSDS:llä en toki voi viettää, mutta vaihtoehtojen puutteesta ei todella voi valittaa. Viikon jokaiselle päivälle löytyy ihania ja mielenkiintoisia tunteja ja syyskuun aikana tarjontaan tulee vielä lisääkin.

Kauden alussa on tanssikoululle löytänyt tiensä monet uudetkin kasvot ja iloinen puheensorina aulassa käy vilkkaana tuntien alkua odotellessa. Hikisinä ja innostuneina olemme yhdessä uudet ja vanhat HSDS:läiset tutkineet lukujärjestystä ja keskustelleet tuntien sisällöistä. Moni miettii erilaisten nimien takana olevien tuntien tasoja ja opettajien tyylejä, joten ajattelin kertoa oman kokemukseni pohjalta mistä lähteä helposti liikkeelle uuteen kauteen oman fiiliksen mukaan. Suurin osa tunneista kulkee ilman taso-merkintöjä, eikä täällä tarvitse murehtia vaikka et joka viikko mukaan pääsisikään. Opettajat osaavat tunnin alussa katsoa ryhmää kokonaisuutena ja tunti etenee niin, että eri tasoilla treenaavat pääsevät hommasta kiinni ja haasteita oman osaamisensa mukaan. Lähes kaikilla tunneilla opiskellaan eri lattareita ja laji vaihtuu viikoittain. Kuten näette, jokaiselle päivälle löytyy jotakin, joten meidän oppilaiden tehtäväksi jää vain valita itselleen sopivimmat treenipäivät.

Helppo kick start syksyyn

Maananatai: Markon Latino Show alkeet ja Kian Latin Zone

Tiistai: päivällä Marian Easy Dance ja illalla Sutun Danzatun ja Bailatino

Keskiviikko: Tiinan LaTina Mix ja Jannen Dance Coctail

Torstai: Veeran Early Bird, Robertin Latin Rythms, Sutun Bailatino ja Ninan Tango

Perjantai: Topin Latin Groove

Lauantai: Pekan Saturday Feaver

Sunnuntai: Jannen Salsan alkeet ja syyskuussa aivan lattareiden alkeita tulee opettamaan myös Matti Puro.

Jos taas olet loman jälkeen täynnä virtaa ja kaipaat vauhtia, niin suosittelen tulemaan rohkeasti seuraaville tunneille:

Maanantai: Markon Latino Show jatko

Tiistai: Matin Street Latin

Keskiviikko: Katrin Latin Fusion

Sunnuntai: Jannen jatko Tango ja Matin Lattarit jatko (tulossa myöhemmin syyskuussa)

Hyvä on pitää myös mielessä kehon hallinta ja huolto. Aloittelijat ja pidempäänkin tanssineet löytävät takuulla haasteita hyvällä fiiliksellä höystettynä oman osaamisen mukaan Jaana Puupposen tai Karl Hedmanin balettitunneilta. Kehoa huolletaan Pekan suositussa tiistain kehonhuollossa ja lauantain Power Core Pilateksessa. Tekniikkaa pääsee hiomaan tiistaisin Marian tarkassa ohjeistuksessa (Balloroom ja lattarit), sekä torstaisin Matin Dynamic Latin tunnilla. Korkkareilla tanssiminen on oma taiteenlajinsa ja opetusta erityisesti siihen on tarjolla keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lupaan, että mihin tahansa näistä hallintaa ja huoltoa sisältävistä tunneista päädytkin, niin on niistä apua myös muille tunneille tai ihan vaan oman kropan kannatteluun arjen pyörteissä.

Lukkarista voitte nähdä, että soolotuntien lisäksi tarjontaa löytyy myös pareille, kilpailijoille ja lapsille. Mikäli kaipaat konsultointia oman tanssitaustasi mukaan siihen mistä aloittaa alkeet, palata lajin pariin tauon jälkeen tai vain studiota vaihtaessasi, niin ole ihmeessä Veeraan yhteydessä, niin hän kyllä auttaa löytämään sopivimman. Helppo aloitus voi olla myös joku syksyn tiiviskursseista, joista itse ainakin olen saanut näppärästi tiedon seuraamalla HSDS:ää Facebookissa.

Joku ehkä muistaa viime syksyn henkilökohtaisen haasteeni missä julistin käyväni mahdollisimman monipuolisesti eri opettajien tunneilla. Alkuun uudet lajit olivat tietysti haastavia ja tutussakin lajissa uuden opettajan tyylin oppiminen vaati itselleni useamman kerran. Ensimmäisellä kerralla on aina vähän pihalla, mutta kolmannella kerralla homma yleensä viimeistään alkaa sujua. Viime kauden alussa olin valmis sitoutumaan kahteen tai kolmeen viikkotuntiin ja nyt niitä on toistakymmentä! Kokeilkaa siis rohkeasti ja antakaa itsellenne ja uusille tunneille aina enemmän kuin yksi mahdollisuus.

Reipasta tanssisyksyn aloitusta kaikille!