LatinoShow - joukkue-energiaa ja naururyppyjä - Milla Himberg

10.02.2020

Kilpatanssi tarjoaa monipuolisuudessaan paljon erilaisia mahdollisuuksia harrastamiselle ja kilpailemisellekin. Suosiotaan erityisesti aikuisten harrastajien keskuudessa kasvattanut Latino Show -kilpailumuoto on mitä oivallisin mahdollisuus kaikille latinalaistanssien harrastajille haastaa itseään jälleen uudella tavalla. Itse olen kokenut, että kilpailumuotona Latino Show -pienryhmä tarjoaa sooloharrastajalle upean mahdollisuuden harjoitella yhdessä ihanien tyyppien kanssa tavoitteellisesti, hyödyntää teknisesti opittuja asioita ja yhdistää niitä esiintymiseen.

Me, Myself and I - Latino Show Cup Järvenpäässä 19.1.2020 (kuva Mika Malkamäki)
Me, Myself and I - Latino Show Cup Järvenpäässä 19.1.2020 (kuva Mika Malkamäki)

Kuulin Latino Show -kilpailuista ensimmäisen kerran HSDS:n avattua ovensa 2015 ja studion järjestäessä ensimmäisen katselmuksen kiinnostuneille. Tuolloin olin kuitenkin vielä toipilas polvileikkauksesta, enkä voinut lähteä puolikuntoisena mukaan. Kiinnostus jäi kuitenkin kytemään ja syksyllä 2017 olin kärppänä ja jännityksestä jäykkänä paikalla studion järjestämässä katselmuksessa. Tilaisuudessa Matti Puro opetti meille koreografiaa ja samalla Sirpa, Veera, Marko ja Katri seurasivat harjoitteluamme. Lopuksi meidät jaettiin vielä pieniin ryhmiin ja saimme yhdessä tehdä harjoiteltuun koreografiaan alun ja lopun, joka esitettiin kaikille muille. Katselmuksen jälkeen studion puolesta oltiin yhteydessä kunhan sopivat ryhmät oli saatu muodostettua.

Latino Show -pienryhmissä on aikuisille harrastajille kolme ikäsarjaa: Aikuiset 18-30-vuotiaita, aikuiset 2 ovat 31-44-vuotiaita ja aikuiset 3 ovat 45-vuotta ja siitä vanhempia. Joukkueessa saa olla eri ikäisiä, mutta nuorin määrittää sen missä ikäsarjassa kilpaillaan. Tanssijoita pienryhmässä tulee olla 3-7, mutta kaikissa neljässä HSDS:n joukkueessa taitaa olla vähintään viisi tanssijaa. Itse en onneksi joutunut odottamaan tietoa ryhmään pääsystä montaa päivää, sillä minut päätettiin lisätä studion olemassa olevaan Marko Keräsen A2 joukkueeseen. Olin tästä valtavan otettu ja onnellinen, sillä ryhmässä oli monta upeaa naista joihin olin tutustunut ryhmätuntien lomassa ja arvostin suuresti heitä ihmisinä tanssitaitojen lisäksi.

Energisellä ja värikkäällä LoveFM:llä voitimme ensimmäisen Cup-kisan syyskuussa 2018 ja myöhemmin talvella Cup-mestaruuden 2019
Energisellä ja värikkäällä LoveFM:llä voitimme ensimmäisen Cup-kisan syyskuussa 2018 ja myöhemmin talvella Cup-mestaruuden 2019
Onnelliset Latino Show Cup mestarit 2020
Onnelliset Latino Show Cup mestarit 2020

Parin vuoden aikana (mitä itse olen ollut mukana) on ryhmässämme sattunut ja tapahtunut monenlaista. Olemme ehtineet tanssia kaksi energistä koreografiaa Markon johdolla kaikkiaan kahdeksassa kisassa. Matkan varrella kahdelle on tullut perheenlisäystä, ryhmään on tullut lisää jäseniä, on ollut sairastumisia ja loukkaantumisia, mutta myös lukuisia upeita kisaonnistumisia. Ryhmämme on tiiviiksi hitsautunut joukko persoonia, joissa on tahdonvoimaa kuin pienessä kylässä. Ryhmämme yksi tärkeimmistä voimavaroista onkin tahto tehdä tätä yhdessä. Voitte vain kuvitella, että on jo oma projektinsa löytää viidestä kahdeksaan ruuhkavuosia elävälle naiselle kalenterista yhteistä treeniaikaa, mutta aina ne jotenkin ovat järjestyneet, kun jokainen joustaa vuorollaan. Yhdessä olemme hikoilleet, tanssineet, strassanneet, kompuroineet, nauraneet, itkeneet, jännittäneet ja juhlineet monet monituiset hetket. Vain muutos on ryhmässämme pysyvää ja siitä osoituksena esimerkiksi vuoden 2019 viisi kilpailua, joihin osallistuttiin jokaiseen uniikilla kokoonpanolla, vaikka joukkueen kokoonpano muutoin hyvin stabiilina onkin pysynyt.

Upeat ja kehuja keränneet asumme ovat Saara Hedmanin käsialaa
Upeat ja kehuja keränneet asumme ovat Saara Hedmanin käsialaa

Ryhmässä koreografian harjoittelu ja kilpaileminen on oman kokemukseni mukaan hyvin antoisaa ja opettavaista. Vaikka olemme jokainen mukana omilla vahvuuksillamme, niin tulee meidän joukkueena löytää yhteinen tapa esiintyä, harjoitella ja kilpailla. Kilpailutilanteessa sen voi suorastaan aistia ryhmästä, kun kaikki napsahtalee suorituksessa täydellisesti kohdilleen hyvällä energialla ja juuri tuo yhteinen tunne on jotain mikä antaa paljon voimaa. Itse rakastan kisaamista ja nautin suunnattomasti kisapäivistä. Porukalla valmistautuminen, esiintyminen ja yhdessä tulosten jännittäminen on aivan huikean hieno mahdollisuus aikuiselle harrastajalle! Päivän päätteeksi on tietysti menty usein porukalla purkamaan fiiliksiä ja kerätty naururyppy jos toinenkin muistoksi.

Kisavalmistelut ovat myös todellista yhteistyötä
Kisavalmistelut ovat myös todellista yhteistyötä

Suosittelen Latino Show -pienryhmässä kisaamista lämpimästi jokaiselle, joka nauttii tavoitteellisesta treenaamisesta ja nauttii ryhmässä tekemisestä. HSDS:llä on mielettömät koreografit, joiden teoksia on kunnia päästä esittämään. Studiolla on useampi aivan mahtava joukkue ja maan parhaat kannustajat yleisössä. Myös meidän kilpasiskot ja veljet on aika huikeita tyyppejä, mikä tekee kisaamisesta entistä hauskempaa. Jos olet itse kiinnostunut Latino Show -joukkueessa kisaamisesta, niin laita ihmeessä studiolle sähköpostia (hsds2@aol.com), niin he tietävät kertoa mitä vaihtoehtoja juuri sinulle olisi tarjolla. Ja muista: Opportunity dances with those already on the dance floor!

Kiitos kaikesta tähänastisesta Maria, Suvi, Annika, Niina, Tiiti, Krisse, Nea ja Marko!