Mukavuusalueen ulkopuolella tanssahdellen - Milla

30.09.2016

Syksyn tullen tanssiharrastus on taas päässyt reippaaseen vauhtiin. Syyskuun alussa tanssikoululla vietettiin kokonaisen sunnuntain verran avoimienovien päivää, jolloin uudet ja vanhat oppilaat pääsivät kokeilemaan erilaisia tunteja. Mainio mahdollisuus nähdä mitä uusia tyylejä lisäisi omaan viikko-ohjelmaan. Uudet tunnit ja opettajat ovat ainakin itselleni vähän epämukavuusaluetta, sillä pääosin ensimmäinen tunti menee ikään kuin tutustumiseen. Ei ehkä saakaan heti sitä onnistumisen riemua ja fiilistä, että osaan tämän homman. On niin pirun vaikea myöntää, ettei ole heti hyvä saati täydellinen. Kuitenkin lähes aina uuden haasteen edessä sitä yrittää enemmän, keskittyy tarmokkaammin ja huomaakin oppineensa jotain uutta. Kehittyy. Tänä syksynä haluan oppia uutta, kehittyä ja olla mahdollisimman paljon siellä kuuluisalla epämukavuusalueella.

Tämä mielessä olen käynyt enemmän uusilla tunneilla, kuin vanhoilla tutuilla. Edellisessä blogipostauksessa kerroinkin, että baletti oli nuorempana pitkäaikainen ja rakas harrastus. Näinpä kaivoin tossut kaapin perältä ja sipsutin Jaana Puupposen tunnille. Ensimmäisellä kerralla päässä pyöri kymmeniä kertoja kysymys: olenko siis muka joskus tätäkin osannut. Tunsin oloni kömpelöksi ja kankeaksi kuin rautakanki. Tunne kuitenkin kropassa tunnin jälkeen oli upea. Seuraavina päivinä kokeiluni tuntui ihan uusissa lihaksissa ja osoitti jälleen sen kuinka monipuolisuus kannattaa tässäkin harrastuksessa. Jaana on opettajana todella kannustava ja omistautunut ohjaamaan meitä tasomme mukaan. Edistyneemmät saavat heille sopivia ohjeita ja me aloittelijat taas saamme rauhassa kehittyä omalta tasoltamme seuraavalle. Sittemmin olen löytänyt tunneilla asennot paremmin ja tuntunut, että kyllä tämäkin taas tästä. Kärsivällisyyttähän se vaatii, mutta siinä sivussa saa mitä oivallisinta kehon huoltoa, jota sitäkin tarvitaan.

Baletin lisäksi olen syyskuun aikana ehtinyt kokeilla Kian maanantain Latin Zone tuntia. Energinen opettaja itse on ollut valitettavasti välillä sairaana, mutta onneksi saimme esimerkiksi viime viikon maanantaina nauttia varsin osaavan sijaisen Matti Puron opetuksesta. Huh-heijaa miten tiukkana herra olikaan, mutta se ajatus mikä tunnin jälkeen jäi kytemään kantaa taas toivottavasti pitkään. Toisinaan siihen tarvitaan vain ihan uusi ihminen kertomaan sama asia, mitä joku toinen on yrittänyt selittää kerta toisensa jälkeen. Tai ainakin kuvittelen nyt ymmärtäneeni edes yhden pienen asian lisää rumbasta. Matin omat tunnit täytyy ehdottomasti päästä testaamaan mahdollisimman pian!

Usein opettajamme painottavat tunnilla moneenkin kertaan: tanssikaa ja tuntekaa, älkää vain askeltako. Tähän liittyen Jannen keskiviikkoinen Dance Coctail sai lampun syttymään jälleen. Harjoittelimme eräällä tunnilla kropan rotaatiota ja erilaisia kiertoja. Piti siirtää siis kaikki keskittyminen jaloista torson yläosaan. Itse ainakin sorrun lähes aina siihen, että mietin laskut askeleiden mukaan, vaikka todellisuudessa jokaiselle laskulle kropassa pitäisi tapahtua paljon muutakin kuin ottaa pelkästään askel tai käyttää lantiota. Olemme nyt harjoitelleet tätä kahdella tunnilla ja on kyllä tehnyt aivan äären hyvää. Hiki ei ehkä lennä samoin, kuin vauhdikkaammilla tunneilla, mutta tekniikalle uskon näiden tuntien tekevän ihmeitä, kunhan niitä oppii harjoituksen kautta soveltamaan itsenäisemmin. Jannen huumori ja opetustyyli kolahtaa myös itselleni täysin ja tunneilla on varsin lennokas ja hauska meininki.

Eilen kävin vihdoin kokeilemassa myös Markon super suosittua maanantain LatinoShow tuntia ja ihan tutustumiseksihan se meni. Sambatessa olen aina kaukana siitä mukavuusalueesta ja olihan se taas sellaista pyristelyä. Vauhdikas ja mahtavaa energiaa alkuviikkoon antava tunti, jota pitää päästä testaamaan uudemminkin. Tarkoituksena olisi myös rohkaistua kokeilemaan Katrin keskiviikkoista Latin Fusionia ja perjantain LatinRythmsiä kunhan joskus on joku perjantai taas vapaana. Listaa voisin jatkaa vielä vaikka kuinka, joten uusia askelia riittää vaikka koko syksylle! Mitenkäs teillä muilla, oletteko ottaneet ohjemaan uusia tunteja ja kokeilleet jotain ihan uutta syksyn mittaan?

Vielä loppuun sananen varusteista, sillä avoimien ovien viikolla siihen liittyen sain paljon kyselyitä. Tunneille voi tulla ihan tavallisissa mukavissa liikuntavaatteissa. Itse käytän trikoita ja yläosana toimii toppi tai t-paita. Jalkineet ovatkin sitten ihan omajuttunsa. Omistan monenlaisia ja kotivalikoimastani löytyy tanssitossua erilaisilla pohjilla. HSDS:ltä ostin kesällä myös korolliset tanssikengät. Olipa minulla jalassa sitten mitkä hyvänsä tossut tai kengät, niin 90% tunneista päättyy siihen, että olen nakannut ne juomapullon viereen seinän reunalle ja taittanut sukat niin, että varpaat peittyy ja kantapää on avoinna. Ei varmastikaan turvallisin vaihtoehto, mutta usein koen saavani paremman tuntuman lattiaan ilman kenkiä. Eli tule vaikka ilman sukkia ensimmäiselle tunnille. Jokaisella on omat mieltymykset, joten muutaman kokeilun jälkeen Veera osaa vastaanotossa varmasti auttaa sinua oikeanlaisten valitsemisessa omien tanssituntiesi ja mieltymyksiesi mukaan. Syyskuussa näyttäisi olevan alennustakin 10% kaikissa varastossa olevista ja tilattavista kengistä.