Tunnelma, joka lähtee meistä ihan jokaisesta -Milla Himberg

30.12.2017

Syyslukukausi tuntuu vierähtäneen hirmuisella vauhdilla. Taas ollaan vain vuorokauden päässä uudesta vuodesta. Näin vuoden lopulla minulla on ollut tapana katsoa taakse jääneitä kuukausia ja pohtia tavoitteita tulevalle. Kirjaan saman kysymyslistan kautta asioita ylös, jotta voin tarkastella muutoksia ja elämän käänteitä myös vuosien välillä. Vuoden 2016 kysymyksiin vastatessa paistoi läpi tuorein elämän muutos, nimittäin työpaikan vaihto. Tämän vuoden vastauksissa loistaa se kuinka paljon enemmän tanssi ja HSDS on tullut mukaan elämään. Vuoden 2017 vastauksissa näkyy ennen kaikkea positiivinen energia ja onnistumisen ilo. Siinä on erittäin iso rooli meidän rakkaalla tanssi studiolla ja ennen kaikkea sen ihmisillä. Ilman kaikkia teitä on studio loppupeleissä vain paikka minne tullaan, mutta tunnelman ja ilmapiirin tekevät ihmiset.

Vuoden mittaan monista HSDS:n kanssatanssijoista on tullut parempia tuttavia ja ystäviäkin. Henkilöistä, jotka ennen muisti paremmin siitä missä he yleensä salissa tykkäävät tanssia tai kuka kävi milläkin viikkotunnilla, on tullut pikkuhiljaa paljon merkityksellisempiä. Studion vakiokasvoilla on nimet ja osan kanssa ollaan jaettu yllättävän paljon elämää. Onkin mielenkiintoista huomata, kuinka eri ikäiset henkilöt, hyvinkin erilaisista taustoista ja elämäntilanteista hitsautuu yhden yhteisen aiheen ympäriltä yhteen ja kietoo ympärilleen valtavan määrän voimaannuttavaa energiaa. Ehkä syynä siihen on se, että saamme jättää muun ympäröivän maailman hetkeksi ulkopuolelle ja keskittyä olemaan läsnä vain vallitsevassa hetkessä. Ei ole ammatteja, titteleitä, sosiaalisia paineita, rästitehtäviä tai muitakaan velvoitteita. On vain tanssi ja maailma missä voimme käydä läpi koko tunteiden kirjon liikkeen ja musiikin voimalla.

Iloista porukkaa studiolla ja Vanajanlinnassa
Iloista porukkaa studiolla ja Vanajanlinnassa

Joka ikinen kerta studiolle on yhtä mukava tulla, kun tiedän tapaavani iloiset tanssiystäväni ja positiiviset opettajamme. Porukalla on hyvä asenne, tekemisen meininki ja kannustava reipas ote. Yhdessä olemme syksyn mittaan miettineet rumban tekniikkaa, samban rytmiä, hikoilleet litimäriksi jiven tahtiin, treenanneet voguing käsiä ja jopa ukemeja. Olemme yhdessä kokeilleet asioita, joita ei varmasti muutama kuukausi sitten kovin moni voinut kuvitellakaan. Mutta yhdessä kun tehdään, niin uskaltaa sitä heittäytyä kokeilemaan asioita mukavuus alueen ulkopuolelta ja kuin varkain huomaa voittaneensa itsensä.

Porukalla Tanssi vieköön -messuilla. Ensi vuonna otetaan ryhmäkuva koko porukalla!
Porukalla Tanssi vieköön -messuilla. Ensi vuonna otetaan ryhmäkuva koko porukalla!

Studion ulkopuolellakin meillä on ollut hauskoja tapahtumia ja kisapäiviä missä HSDS:än energian on annettu näkyä ja kuulua. Syyslukukauden starttasi elokuussa Tanssi vieköön messut, missä nähtiin upeita esityksiä, päästiin kokeilemaan entuudestaan tuntemattomiakin lajeja ja näytettiin mistä meidän meiningissä on kyse karnevaalikadun yhteisessä tanssikulkueessa. Lokakuun lopulla sain ilokseni matkata muutamien teistä kanssa Vanajanlinnaan Play & Dance productionin järjestämään Tres Maestros tapahtumaan. Saimme päivän aikana nauttia Guillermon, Jukan ja Samin taitavasta opetuksesta ja ainutlaatuisesta hyvästä tunnelmasta. Miten upeaa on päästä tällaisten taitureiden oppiin ihan tavallisena harrastajana. Mutta päivästä ei jäänyt mieleen ainoastaan konkareiden antamat opit, vaan myös keskustelut joita kävimme matkalla autossa ja lounastauolla. Tuokin päivä sai niin paljon lisämaustetta teistä ihanista ihmisistä, joiden kanssa sain jakaa kokemuksen. Koko kauden kruunasi upea Eleventin järjestämä Freedom to Dance tapahtuma, missä saimme yleisön puolesta kannustaa äänen käheiksi ja kämmenet kipeiksi upeita Pro-Am pareja, sekä HSDS:n omia kilpatanssin tähtiä.

Kannustamassa HSDS:n kaikkia upeita kilpatanssin tähtiä ja Pro-Am pareja
Kannustamassa HSDS:n kaikkia upeita kilpatanssin tähtiä ja Pro-Am pareja

Aina ei kuitenkaan tarvitse lähteä merta edemmäksi kalaan, vaan riittää, että päivän ensimmäisen tai viimeisen tunnin jatkoksi suunnataan Kaapelitehtaan alakertaan Himaan & Saliin. Torstain aamiaistuokiot Early Bird tuntien jatkoksi ovat ollut sen verran suuri menestys, että iltavuoro päätti syksyn mittaan tehdä kokeilun perjantain korkkaritunnin jälkeen. Late Night Birdies on nopea tuokio viikon päätteeksi, missä on helppo jälkihien puskiessa nollata vielä ennen viikonloppua. Pieniä, mutta sitäkin tärkeämpiä hetkiä, joista toivottavasti mahdollisimmat monet pääsevät yhdessä jatkossakin nauttimaan.

Viikon paras päätös on perjantain treenit ja jälkihiki Hima & Sali puolella
Viikon paras päätös on perjantain treenit ja jälkihiki Hima & Sali puolella

Omasta puolestani haluankin vielä kiittää kuluneesta vuodesta ja kaudesta teistä ihan jokaista kanssatanssijaa, opettajaa, Veeraa, Jukkaa ja Sirpaa. Taakse jäänyt vuosi on ollut upea, mutta ennustan seuraavasta jotain vielä paljon parempaa! Kiitos kun olette <3