Viisi syytä siihen miksi tanssi on parasta terapiaa - Milla Himberg

09.11.2018

Tanssi on itselleni aivan älytön henkireikä. Saan ammennettua studion treeneistä paljon positiivista energiaa ja hallitsen elämän muut stressorit nykyään huomattavasti paremmin, kun saan säännölliset viikkoannokseni tanssia. Useimmiten studiolta kotiin lähtee uitetun koiran näköinen onnellinen nainen, jolla on hymy herkässä sillä olen saanut juuri täydellisen mini-irtioton arjesta. Tutussa ja turvallisessa positiivisessa ympäristössä olen voinut mennä rohkeasti epämukavuusalueille, heittäytyä musiikille, löytää itsestäni uusia piirteitä ja huomata, että kaikenlaisten elämän muutosten ja tunteiden läpikäyminen tanssin kautta onnistuu. Laji ja rakas kotistudio on antanut minulle niin paljon enemmän kuin mitä ehkä ikinä pystyn sanoin kuvailemaan, mutta päätin yrittää kuitenkin. Lista olisi voinut olla pidempikin, mutta tässä muutamia syitä siihen miksi tanssin avulla elämäni pysyy huomattavasti paremmin tasapainossa:

1. Elämyksellisyys.

Musiikin, itsenä ilmaisun ja liikunnan yhdistelmästä syntyy parhaimmillaan isoja elämyksiä. Riittää, että olen ollut utelias, valmis kokeilemaan ja antanut upeiden opettajien huolehtia lopusta. Kun antautuu tanssin vietäväksi, eikä ota itseään turhan vakavasti, niin antaa samalla mahdollisuuden kokea jotain sellaista mitä ei rahalla voi ostaa. On ollut huikeaa kokea työelämän ulkopuolella sellaisia onnistumisen tunteita kuin mitä tanssi on minulle tarjonnut. Uusien asioiden oppiminen jo itsessään on parhaimmillaan elämys!


2. Haastetta keholle ja mielelle.

Tanssissa voin haastaa itseäni juuri niin paljon kuin haluan. Viikkotunneissa riittää valinnanvaraa, mutta meille aikuisille on myös paljon erilaisia kilpailuita ja mahdollisuuksia tavoitteellisempaankin treenaamiseen. Omalla tanssimatkallani olen haastanut itseäni aluksi kokeilemaan mahdollisimman monien opettajien erilaisia tunteja baletista, kilpatanssin tekniikkaan ja Street Latin tunteihin, sitten lähdin testaamaan parin kanssa tanssimista, harjoitellin kolmen tuuman koroissa tanssimista, pääsin kilpailemaan niin ryhmässä kuin ammattilaisparinkin kanssa. Koreografia toisensa jälkeen, kun opettelee, niin siinä on pääkopalle hommaa ja muistia koetellaan positiivisella tavalla. Ei voi tehdä kuin hyvää!

HSDS Latin Crews valmiina SM-kisoihin 2018!
HSDS Latin Crews valmiina SM-kisoihin 2018!


3. Iloa koko loppuelämäksi.

Valmiiksi tässä ei tule koskaan ja on aivan ihanaa löytää elämään jotain sellaista missä voi jatkuvasti kehittyä! Vaikka olisit huipputason kilpatanssija, niin aina voi haastaa itseään ja kokeilla vaikka balettia tai Voguingia. Tanssin kautta olen oppinut itsestäni paljon ja väkisinkin myös nauramaan itselleni. Treenaaminen parin kanssa ja kisoihin valmistautuminen on ollut äären mielenkiintoista ja kehittänyt kärsivällisyyttä. Ei se todella ole aina pelkkää iloa ja ruusuilla tanssimista, mutta eihän mikään elämässä ole. Onnistuminen sitä paitsi maistuu sitäkin paremmalle, kun keräilee välillä itsetuntonsa rippeitä parketilta, nousee ylös ja näyttää itselleen, että minusta on tähän sittenkin.

4. Läsnäolon voima.

Tämä on se suurin yksittäinen syys siihen, että ne akut latautuvat. Tanssiessa en voi yksinkertaisesti keskittyä mihinkään muuhun. Kännykkä ja tietokoneet jäävät laukkuun ja saan juuri niin pitkän tauon ympäröivästä maailmasta kuin tarvitsen. On vain kyseinen hetki, liike, tunnetila, energia ja musiikki <3 Henkiset akut latautuvat ja päivän paineet tuntuvat treenien jälkeen etäisiltä.


5. Yhteisöllisyys.

Meidän studiolla on aivan mieletön yhteisö ja fiilis. Matkanvarrella olemme oppineet tuntemaan toisiamme entistä paremmin, mukaan on tullut lisää uusia upeita tyyppejä ja jokainen saa olla oma itsensä. Kaikki opettajat, tanssijat, harrastajat ja huoltojoukot luovat tunnelman yhdessä ja HSDS:llä on jotain aivan uniikkia mistä haluamme pitää jatkossakin kiinni. Teistä kaikista on tullut minulle kultaakin kalliimpia.

Kirjoitin aiheesta viime vuoden vaihteessa tänne blogiinkin ja kaikki silloin kuvaamani ajatukset pätevät edelleen. Jutun pääset lukemaan tästä: https://www.hsdancestudios.com/l/tunnelma-joka-lahtee-meista-ihan-jokaisesta-milla-himberg/

Ja vielä loppuun muistutuksena itselleni ja kaikille muillekin H. Jackson Brown Jr. sanat

Tanssillista ja energistä talven alkua kaikille!