Matti Puro

Matti aloitti kilpatanssin harrastamisen 7-vuotiaana vanhempien oman tanssi-innostuksen myötä. Oma aito kiinnostus lajia kohtaan syttyi pari vuotta myöhemmin, kun kisoissa tuli menestystä. Teini-iässä alkoi tavoitteellinen treenaaminen ja lukion jälkeen Matti muuttikin jo Ouluun tanssin perässä, mistä käsin hän kisasi koko amatööriuransa. Kisavuosien kohokohtia olivat muun muassa nuorisoluokka aikoina Suomen edustaminen ulkomailla.Matti on tanssinut monipuolisesti myös muita lajeja ja nuorempana kilpatanssin rinnalla hän harrasti esimerkiksi Rock'n'Rollia, Boogie Woogieta ja 90-luvun tyylin Hip Hopia.

Kisavuosien jälkeen Matti on aktiivisesti esiintynyt ja toiminut monipuolisesti koreografinaniin maissa kuin merelläkin. Useampana kesänä Matti on ollut mukana produktiossa, joka vastasi Silja Linenen Tukholman reitin esityksistä. Show esitettiin joka ilta kahteen kertaan, joten kesään kertyi kaikkiaan noin 180 läpivientiä. Oulussa asuessaan Matti tutustui teatterin maailmaan ja esiintyi esimerkiksi Viulunsoittaja katolla -musikaalissa ja Meedio -oopperassa. Viime vuosina hän on esiintynyt ravintola Virgin Oilin Show and Dinner produktiossa ja keväällä 2018 vuorossa on UIT:n revyy Tuhansien ämpärien maa. Matille antoisia kokemuksia ovat olleet myös esiintyminen Jarkko Tammisen Stars Show:ssa niin televisiossa kuin Hartwall Areenallakin, sekä tietysti tähti opettajan tehtävät Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

Produktioiden lisäksi Matti toimii aktiivisesti koreografina erilaisille ryhmille ja kilpatanssipareille. Koreografina ja opettajana hän heittäytyy mielellään tilanteen vietäväksi, sillä kokemus on osoittanut, että usein mielenkiintoisimmat koreografiat syntyvät musiikin, tunteen ja tanssin kautta hetkessä. Matin monipuolisten ja innostavien koreografioiden vietäväksi oppilaat pääsevät HSDS:llä useampana päivänä viikossa ja hän opettaa mielellään kaiken tasoisia tanssista innostuneita. Tiistain Street Latin -tunnilla yhdistellään monipuolisesti erilaisia tanssityylejä ja liikekieli on rentoa. Samaa koreografiaa tanssitaan aina kolmen viikon ajan, jotta oppilaat ehtivät omaksua uudet liikkeet ja saavat heittäytyä tunnelman vietäväksi. Torstain Dynamic Latin -tunnilla tanssi vaihtuu joka viikko. Puolentoista tunnin ajan keskitytään ensin kulloisenkin tanssin puhtaaseen kilpatanssitekniikkaan ja lopuksi näitä hyödynnetään tanssimalla erilaisia variaatioita. Sunnuntaisin Matilla on kaksi tasoltaan erilista lattarituntia. Ensimmäinen on suunnattu aivan alkeista aloittaville, kun taas jatkotunnilla keskitytään enemmän vuorossa olevan tanssin teknisiin yksityiskohtiin.

Jokaisen tunnin tavoitteena on, että tanssijoilla on hyvä fiilis, vaikka samalla Matti tykkää haastaa oppilaitaan. Hän nauttii siitä, että saa nähdä oppilaiden kehittyvän ja tarjoaa mielellään jokaiselle kehityksen mukaan lisää haastetta. Matti toivoo, että tunneille tullaan kiinnostuneina ja avoimin mielin. Kehitystä on luvassa varmasti, kunhan on oikeanlainen tahtotila, sekä rohkeutta kokeilla uusia asioita. Matti itse nauttii kaikkien tanssien tanssimisesta oikeanlaisen tunnelman mukaan ja samanlaisella avoimella asenteella hän myös suhtautuu opetukseen. Matilta voi ottaa myös yksityistunteja ja hän opettakin monia eri tasoisia kilpatanssin harrastajia.

Silloin kun Matilla on edes vähän vapaa-aikaa, niin harjoittelee musiikista kiinnostunut opettajamme ahkerasti kitaran soittoa ja kesäaikaan hänet voi bongata ajelemasta yksipyöräisellään. Matti on erityisen kiinnostunut teatterista ja elokuvista. Mieluisin tapa rentoutua onkin rentojen komedioiden parissa. Tulevaisuudessa hän haaveilee, että saisi tehdä koreografian isoon musikaaliin.