Robert Virenius

Robert kiinnostui tanssista Brasilian lomalla sambakarnevaalien kansoittaessa Fortalezan kaupungin. Kotimaassa paras ystävä harrasti jo kilpatanssia Lohjan Locstepissä, joten 10-vuotiaan Robertin oli helppo aloittaa harrastus Aija ja Jukka Soikkelin opissa. Ensimmäiset viisi vuotta kului 10-tanssin parissa, mutta Robert halusi keskittyä lattareihin niiden tarjotessa enemmän haastetta. Lattareiden kautta heräsi kiinnostus esiintymiseen ja vuonna 2012 Robert osallistuikin Nelosen suosittuun Dance-ohjelmaan tavoittelemaan Suomen suosituimman tanssijan titteliä. Tuolloin datanomin opinnot saivat hetkeksi väistyä suorien tv-lähetyksien ja erilaisten tanssilajien oppimisen tieltä. Kokemus ohjelmaformaatista oli ikimuistoinen ja antoi jo jonkinlaista kuvaa siitä mitä tanssijan ammatti ja elämä tulisi olemaan. Robert rakastaakin esiintymistä ja nauttii suunnattomasti erilaisissa produktioissa mukana olemisesta kisojen välillä. Uran tähänastisia kohokohtia ovat olleet muun muassa esiintymiset Hartwall Areenalla yhdessä parin Veeran kanssa Andrea Bocellin keikalla, sekä Robinin taustatanssijana.

Kunnianhimoinen Robert tanssii kilpaa parinsa Veeran kanssa amatöörisarjassa. Veeran kanssa tanssiminen on reilun parin vuoden aikana opettanut teknisesti paljon, tarjonnut inspiraatiota ja antanut kaivattua suuntaa omalle tanssille. Robertille itselleen on kunnia-asia olla Jukan ja Sirpan valmennettavana ja tulevaisuuden tavoitteet yhdessä Veeran kanssa ovat korkealla. Suomessa pari harjoittelee paljon kahdestaan, joten matkustavat he mahdollisimman paljon ulkomaille, josta saakin aina paljon uusia virikkeitä niin omaan tanssiin kuin opetukseenkin.

HSDS:llä Robertin opetuksesta ja rytmiikoista pääsee ammentamaan oppia perjantaisin Latin Rythms -tunnilla. Viikonlopun alun kunniaksi tanssitaan ennen kaikkea täysillä, mutta samalla tekniikasta tarkka opettajamme antaa vinkkejä siihen kuinka omaa tanssia voi helpottaa. Robertin tavoite on, että oppilaat nauttivat tunneista ja tanssivat rennon luontevasti. Hän uskoo, että jokaisella on oma yksilöllinen tyyli, jolla voi tanssia hyödyntämällä kilpatanssin tekniikkaa. Tunneilla opetuksessa Robert käyttää paljon erilaisia rytmejä ja suunnan vaihteluita, jotka perustuvat aina perusliikkeisiin. Hän toivoo, että oppilaat kokeilevat uusiakin tapoja rohkeasti ja antavat itselleen aikaa oppimiseen. Positiivinen ja kannustava opettajamme nauttii itse uuden oppimisesta ja haluaa, että oppilaat kokevat samoin hänen tunneillaan.

Aktiivista omaa kilpauraa elävälle on tärkeää seurata alan ammattilasia ja Robertin suosikkeihin lukeutuvat tämän hetken tanssin huippunimet kuten Kirill Belorukovia, Nino Langellaa ja Pavel Zvychaynyyta. Kilpatanssin ulkopuolelta hän pitää Bruno Marsia paitsi inspiroivana artistina, niin myös upeana tanssijana. Robertin henkilökohtainen suosikkitanssi vaihtelee, mutta energistä Jivea ja voimakasta Paso Doblea hän tanssii aina erittäin mielellään. Opettajana hän nauttii Cha Cha Chaan opettamisesta. Vaikka tällä hetkellä ura keskittyy pitkälti kilpatanssiin, niin on hän kiinnostunut myös nykytanssista, Show-tanssista ja Hip Hopistakin. Tulevaisuudessa Robert haluaa kehittyä mahdollisimman monipuoliseksi ja jopa maailman parhaaksi tanssijaksi. Esiintymisen on tietysti sydämenasia, mutta yhtälailla hän rakastaa myös opettamista ja toivoo, että saa opettaa jatkossakin erilaisten produktioiden rinnalla.

Vapaa-ajallaan Robert rentoutuu kavereiden kanssa tietokonepelejä pelaamalla. Vahvasti tarinalliset intensiiviset pelit tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden kiireen keskelle irtautua hetkeksi. Matkustaminen on Robertille tärkeää ja hän on kiitollinen vanhemmilleen siitä, että on saanut nähdä paljon maailmaa. Nykyään myös kilpatanssi tarjoaa mahdollisuuden matkusteluun ja tulevaisuudessa toivottavasti esiintymiset ja opetuskin kuljettaa pitkin maailmaa.