Tiina Koskenvalta

Tiina kiinnostui kilpatanssista jo 5-vuotiaana kulkiessaan kahden lajia harrastavan isoveljen mukana kisoissa. Nuorempana hän kokeili monia muitakin liikuntalajeja ja erilaisia pallopelejä, mutta tanssi oli aina harrastuksista rakkain. Tanssissa hän nauttii paitsi siitä, että se tarjoaa ikuisesti mahdollisuuden kehittyä, niin myös maailman missä saa ilmaista itseään musiikin avulla. Musikaalinen Tiina on soittanut vuosia myös viulua. 16-vuotiaasta asti Tiina on keskittynyt tanssimaan lattareita, ja tällä hetkellä hän kilpailee ammattilaisena yhdessä parinsa Jaak Vainomaan kanssa. Ennen ammattilaisuraa ovat intohimo tanssiin ja kilpailuvietti kantaneet hedelmää SM-kultamitalina ja yhteinen ura Jaakin kanssa näyttää vähintäänkin lupaavalta. Syksyllä 2017 he saavuttivat 5. sijan International Rising Star Professional Latin Championships kisoissa Lontoossa tanssittuaan yhdessä vasta noin puoli vuotta.

Halu menestyä ja päästä kilpatanssin huipulle on kuljettanut pienemmältä paikkakunnalta kotoisin olevaa Tiinaa jo 15-vuotiaana pois perheen luota ensin Helsinkiin ja myöhemmin Moskovan kautta Ouluunkin. Perheen luottamus ja usko tanssijan uraan on Tiinalle hyvin tärkeää ja hän on kiitollinen perheelleen sitä, että hänen on annettu toteuttaa unelmaansa. Matkan varrella ja unelmien tavoittelun ohessa on Tiina suorittanut myös Suomen Tanssiopettajain liiton tutkinnon, sekä opiskellut tradenomiksi.

Tiinan rauhallisesta ja perusteellisesta opetustyylistä pääsee HSDS:llä nauttimaan keskiviikkoisin LaTinamix-tunnilla. Tunnin aluksi lämmitellään päivän teemaan sopivalla tyylillä ja jatketaan teknisten harjoitteiden kautta siihen pohjautuvaan koreografiaan. Joka viikko tunnilla harjoitellaan eri tanssia, jotta kaikki viisi lattaria tulevat oppilaille tutuksi. Tiina toivoo, että tunneilla oppilaat innostuvat ja kokevat ahaa-elämyksiä, sekä saavat uskoa omaan itseensä. Opettajana hän on väsymätön ja kannustaa oppilaitaan yrittämään aina uudestaan. Onnistumisia tulee kyllä, kun niiden eteen jaksaa tehdä töitä. Oppilailtaan Tiina odottaa halua oppia ja rehellisyyttä, ja kannustaakin kaikkia kysymään rohkeasti tunnilla, jos jokin mietityttää, jotta hän voi auttaa jokaista yksilöllisesti parhaalla mahdollisella tavalla. Tiinan tavoite on, että jokainen kokee tunnin sopivan haastavaksi omaan tasoonsa nähden ja erityisesti, että tunnin jälkeen jokaisella olisi hyvä mieli.

Tiina nauttii siitä, että saa tanssin kautta ilmaista itseään. Hetket oman parin kanssa lattialla, kun koko muu maailma katoaa, ovat sanoin kuvaamattoman hienoja. Tiinan suosikkitanssi on herkkä ja koskettava rumba. Ahkera ja periksiantamaton opettajamme haluaa tulevaisuudessa saavuttaa tietysti Jaakin kanssa ammattilaisina maailman kärjen ja on valmis tekemään sen eteen paljon töitä. Hän nauttii intensiivisestä työskentelystä yhdessä ja toivoo, että he saavat ammattilaisina tehdä kisauran lisäksi mahdollisimman monipuolisesti muutenkin tanssijoina töitä. Tiinalle on tärkeää, että hän saa toimia luovassa ympäristössä ja hän tekee mielellään asioita, joissa on mahdollisuus nähdä oma käden jälki. Luonto on Tiinalle erittäin tärkeä ja koiran omistajana lähteekin mieluiten lataamaan akkuja luontoon ja ulkoilemalla.