Topi Viermaa

Topi tanssi vanhempien mukaan jo ennen kuin osasi oikeastaan kunnolla edes kävellä. Omat ensimmäiset muistikuvat hänellä itsellään ovat 80-luvun hittibiisistä lambadasta, joka lumosi aina soidessaan televisiossa tai radiossa. Menevät rytmit saivat Topin tanssimaan ja isosisko sai luvan toimia tanssiparina. Siskon vanavedessä hän päätyi myös kilpatanssitunneille. Perheessä äiti harrasti tanssia ja kuljetti poikaansa mukanaan kansantanssinmaailmaan. Isä kuitenkin sanoo, että poika oikeastaan peri häneltä kaiken tanssitaidon ja rytmitajun, niin ettei hänelle itselleen jäänyt mitään jäljelle.

Kilpatanssin pyörteisiin Topi sukelsi alusta alkaen täysin rinnoin ja ryhtyi kilpailemaan jo 6-vuotiaana. Kisavuosilta löytyy paljon upeita muistoja, kuten tietysti voitot ja mitalisijat, sekä Suomen edustaminen MM-kisoissa. Monia ikimuistoisia hetkiä hän on kokenut nykyisten opettajakollegoiden kanssa eri puolilla maailmaa kilpailu- ja valmennusmatkojen merkeissä ja heidän kanssaan yhteisiä muistoja kerätään edelleen erilaisten produktioiden parissa. Aktiiviselta kilpatanssiuralta Topi jäi luovalle tauolle vuonna 2009 ja keskittyi kilpailemaan toisenlaisissa tanssilajeissa.

Jo teini-ikäisenä Topi kiinnostui kilpatanssin ohella katutansseista ja kävi aktiivisesti myös näillä tunneilla. Täysin toisenlainen tanssimaailma tarjosi mukavan vaihtelun kilpatanssin rinnalle ja mahdollisuuden myös soolona tanssimiseen. Vaikka kilpatanssi on ollut aina sydäntä lähellä, niin ei energinen ja utelias opettajamme ole halunnut lokeroida itseään tanssijana liian ahtaisiin siiloihin. Sittemmin hän on löytänyt polkunsa myös katutanssiparketeille, joissa hän on kilpaillut myöskin SM tasolla muodostelma- ja pienryhmissä.

Opettajamme inspiroituu ja innostuu erilaisista tansseista ja tyyleistä, sekä hakee paljon vaikutteita muun muassa artisteilta, musikaaleista, musiikkivideoilta ja jopa drag queeneilta. Vuonna 2012 Topi löysi voguingin elämäänsä ja innostui lajin tarjoamista mahdollisuuksista. Hän näkee erilaiset tanssilajit omina kielinään, joita haluaa opiskella niin paljon, että tulee ymmärretyksi mahdollisimman pienellä aksentilla. Esiintyvälle tanssijalle on tärkeää olla muuntautumiskykyinen ja tätä hän pitää myös motivoivana tekijänä kasvaessaan tanssijana. Topi osallistuu aina tilaisuuksien tullen erilaisiin workshoppeihin ja pyrkii imemään itselleen kaiken mahdollisen informaation eri lajien huipputanssijoilta. Muiden tanssijoiden ja taiteilijoiden antamille vaikutteille hän pyrkii aina olemaan avoin ja valpas. Topi nauttii esiintymisestä erittäin paljon ja onkin hyvin iloinen siitä miten paljon saa opetustöiden ohella olla mukana erilaisissa showtuotannoissa. Hän on esiintynyt useissa eri televisio-ohjelmissa, musiikkividoilla ja konserteissa. Lisäksi Topi on ollut opettajana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

Opiskeluiden päätyttyä ryhtyi Topi tanssinopettajaksi. Opetustyö on innostanut häntä lajia kohtaan vielä entisestään ja edelleen hän löytää riemun kaikkeen tekemiseensä tanssin kautta. HSDS:llä Topin energisiin ja monipuolisiin koreografioihin pääsee tutustumaan Dance Groove -tunneilla. Opettajamme koko kokemuskirjasto eri tanssityyleistä näkyy tuntien luonteessa ja sisällössä. Vuorovaikutus oppilaiden kanssa on hänelle tärkeää kuten tanssin tuoman riemun jakaminen yhdessä tanssien. Erityistä iloa hänelle tuottavat ne hetket, kun tunneilla tanssijat hymyilevät vapautuneesti ja todella antautuvat hetken tunnelmaan. Topi toivookin, että oppilaat tulevat tunneille avoimin ja vastaanottavin mielin valmiina viihtymään ja nauttimaan. Itse monia eri tanssilajeja kokeilleena hän suosittelee antamaan aina mahdollisuuden tanssille ja uuden oppimiselle.

Topin elämään tanssi on tuonut iloa, riemua ja valtavan määrän energiaa. Siksi hänen onkin helppo suositella tanssia kaikille harrastuksena tai parhaimmassa tapauksessa elämäntapana. Itse hän on visualisoinut tanssivansa niin kauan kuin vain jalat kantaa, kädet heiluu ja sydän lyö tahtia.

Vapaa ajalla reipas ja menevä Topi tykkää viettää aikaa keittiössä, luonnossa, kulttuurin ja taiteen äärellä, tai sitten kotisohvaa vartioiden.

Tanssimisiin <3