Veera Hedman

.

Tanssi tuli Veeran elämään perheen kautta tytön ollessa 7-vuotias. Tanssiperheeseen kuuluu äidin ja siskon lisäksi tietysti Veeran kummit Jukka ja Sirpa. Ihan pienestä asti on kilpatanssi ollut hänen sydäntä lähellä, vaikka välillä oppia on ammennettu myös disco-, show, jazz-, hiphop ja street-tansseista. Aikuiseksi asti Veera on tanssinut 10-tanssia, mutta nykyisen parin Robertin kanssa aloitettua muutama vuosi sitten päättivät he keskittyä lattareihin. Kilpauraa ajatellen Veera kokeekin lattarit enemmän omikseen, vaikka myös vakioiden tanssimisesta nauttii.

Veeran suurimmat tanssin esikuvat Veeralle ovat tietysti valmentajat Jukka ja Sirpa. Heidän tapansa, arvomaailmansa, tapa kohdella muita ja tietysti tanssia, ovat tarjonneet läheltä uraa seuranneelle nuorelle naiselle aina valtavasti inspiraatiota ja samalla he ovat toimineet roolimallina. Perhe on Veeralle erittäin tärkeä ja hän on ihaillut aina äidin työmoraalia ja oppinut siskolta Saaralta rohkeutta tehdä asioita omalla tavallaan itseensä luottaen. Satu "Sutu" Markkanen on ollut tärkeä henkinen tuki ja luottohenkilö läpi kilpailuiden ja yhtä lailla myös esikuvana opettajan uralle. Oman elämän ja tanssin ulkopuolelta laulaja Beyouncen tyylitaju, tapa tehdä täysillä ja tietysti esiintyä, ovat olleet syitä Veeralle inspiroitua ja seurata supertähden tekemisiä jo vuosien ajan.

Oman tanssijan uran tähänastisiin upeimpiin hetkiin kuuluvat nykyisen parin Robertin kanssa koetut ensimmäiset SM-kilpailut ja kokemukset kansainvälisiltä kilpatanssin kisalattioilta. Kirkkaimmat tähtihetket ovat tällä parilla vielä edessä ja aktiivista kilpauraa, sekä tulevia saavutuksia kannattaakin seurata esimerkiksi heidän Facebook-sivulla.

HSDS:n oppilaat pääsevät ammentamaan Veeran osaamisesta oppia erilaisilla viikkotunneilla. Tiistaisin lapset (7-15-vuotiaat) harjoittelevat perinteistä kilpatanssituntia vapaammassa muodossa perusaskeleiden kautta hyödyllisiä taitoja, kuten yleistä liikkumistapaa, koordinaatiota, pyörimistä ja tasapainoa. Suosittu aikuisten torstain aamutunti Early Bird Bailatino tarjoaa matkan lattareiden maailmaan ja mukavan startin päivään. Taso tunnilla on avoin ja sisältö muovautuu aina sen mukaan keitä aamuvirkkuja paikalle saapuu. Vaikka tunti on hyvin vapaamuotoinen ja rento, niin tarjoaa se aina myös teknisempiä haasteita, jolloin aloittelijat oppivat alusta asti oikean tekniikan ja pidemmälle ehtineet saavat työkaluja oman tanssin kehittämiseen. Perjantaisin viikko-ohjelmassa olevalla Dance on Heels-tunnilla Veeran vinkkien avulla löydetään keinoja, joilla koroilla tanssiminen on entistä helpompaa.

Veeran tunneille oppilaat voivat tulla avoimella asenteella ja ennen kaikkea nauttimaan tanssimisesta. Opetuksen kautta elämän myönteinen opettaja haluaa tarjota oppilaille onnistumisen riemua, kykyä hahmottaa erilaisia rytmiikoita ja muita perusasioita, joista on hyötyä kaikissa tanssilajeissa. Teknisemmillä tunneilla tavoite on löytää keinoja, joiden avulla tanssimisesta tulee helpompaa ja onnistumisia saavutetaan, kunhan jaksaa yrittää. Nuorille oppilailleen Veera toivoo, että tanssitunti on viikon iloinen asia ja harrastus, jonne on aina kiva lähteä.

Veeralla itsellään on kaikkiin tansseihin omanlainen suhde ja jokainen on eri tavalla tärkeä. Rumban avulla hän voi käsitellä suuriakin tunteita ja vapautua, ja siksi juuri se on ehkä kaikessa haastavuudessaan hänelle tärkein. Opettajana Veera haastaa mielellään oppilaitaan menevällä Cha Challa, joka sopii rytmillisesti hyvin niin aloittelijoille, kuin edistyneemmillekin ja tarjoaa samalla mahdollisuuden onnistumisiin tasosta riippumatta. Heels-tunnilla taas Veera nauttii siitä, että voi opettaa rauhalliseen tahtiin teknisiä yksityiskohtia.

Veeran elämän pyöriessä tiukasti tanssitreenien, kisojen ja HSDS:n työtehtävien ympärillä, nauttii hän vapaa-ajastaan mielellään ystävien kanssa rennosti kaupungilla. Tulevaisuuden haaveissa siintävät tietysti menestyksellinen kilpaura, mutta myös mahdollisuus osallistua erilaisiin produktioihin, sekä opettaa tanssia laajasti. HSDS ja tanssikoulun kasvattaminen entisestään on tietysti erittäin iso osa tulevaisuuden suunnitelmia myös. Veera toivookin, että studio on tanssillinen keskus missä kaikki niin kirkkaimmista kilpatanssijoista, tanssiryhmiin ja yksittäisiin harrastajiin voivat kasvaa ja kehittyä monipuolisesti tanssin ympärillä

.